Máme tendenciu považovať chladničku za miesto pre uskladnenie väčšinu potravin, avšak existuje množstvo potravín, ktoré do chladničky nepatria. Ktoré to sú? Poďme sa pozrieť na mýty o skladovaní potravín a zistíme, ktoré potraviny môžeme v chladničke pokojne vynechať.
Med
Studené teploty môžu spôsobiť kryštalizáciu medu, čím stratí svoju tekutú konzistenciu.
Paradajky
Paradajky v chladničke zmäknú a možu stratiť chuť. Nechajte ich radšej na neslnečnom mieste na kuchynskej linke, aby si udržali svoju šťavnatosť a bohatú chuť.
Cibuľa a cesnak
Cibuľa a cesnak nemusia do chladničky. V tmavom a suchom prostredí sú najlepšie chránené, pretože chladnička im môže spôsobiť pleseň a zmenu chuti.
Citrusové plody
Citrusové plody, ako napríklad pomaranče a citróny v chladničke strácajú na svojej sladkej a voňavej chuti. Uchovávajte ich pri izbovej teplote a budú nielen chutnejšie, ale aj plné vitamínov.
Avokádo a avokádový olej
Avokádo nie je potrebné chladiť, pokiaľ nie je už dozreté. Nechajte ho odpočívať pri izbovej teplote, aby pekne dozrelo, a potom ho môžete presunúť do chladničky, ak ho nechcete konzumovať hneď. Taktiež avokádový olej nie je potrebné dávať do chladničky.
Zemiaky
Zemiaky rovnako nemusíte dávať do chladničky. Studené prostredie spôsobuje zmeny v ich štruktúre a chuti. Uchovávajte ich na tmavom mieste, kde nebudú vystavené priamemu slnečnému žiareniu, a oceníte, že zostanú šťavnaté a chutné.
Vzdať sa zvykov a začať experimentovať s tým, kde skladujeme naše potraviny, môže viesť k prekvapivým zisteniam. Nielenže môžeme zachovať chuť a kvalitu potravín, ale aj ušetriť miesto v chladničke.